Get Inspired

ΑρχικήGet Inspired10 αλήθειες για το Halloween

10 αλήθειες για το Halloween

 • 22-10-2019

Όταν εγώ ήμουν παιδί, αν πήγαινες με μια κολοκύθα στους φίλους σου ή σαν μάγισσα τέτοια εποχή ή σαν σκελετός ή έκανες πάρτι τέτοιου χαρακτήρα, θα έτρωγες τέτοιο δούλεμα που δεν θα το είχες ακόμα ξεχάσει.

Σήμερα και εδώ και κάποια χρόνια, η «Αμερικανιά» του Halloween έχει έρθει δυναμικά στην Ελλάδα και έχει ενταχθεί στην πραγματικότητα μικρών και μεγάλων σε βαθμό που αν δεν βιώσεις οτιδήποτε τέτοιου χαρακτήρα αυτήν την εποχή που είναι η απόλυτη μόδα, κάτι θα έχεις χάσει και εσύ με τη σειρά σου.

Πολλά παιδικά πάρτι που γίνονται έχουν αυτόν τον χαρακτήρα, πολλά σχολεία κάνουν γιορτή Halloween, πολλές συνταγές με κολοκύθα μαγειρεύονται πια στα ελληνικά σπίτια για να μπει η οικογένεια στο «κλίμα των ημερών» και γενικότερα η συγκεκριμένη γιορτή έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας. Ξέρετε κάτι όμως; Νομίζω ότι μας αρέσει και εμάς, αφού σαν λαός ψάχνουμε αφορμές για να μασκαρευτούμε, να γιορτάσουμε και να μπούμε σε εορταστικό κλίμα, όσο πιο συχνά μπορούμε!

Ψάχνοντας να βρω κοστούμια για τα τρελόπαιδα μου, πέτυχα ένα άρθρο με κάποιες αλήθειες σχετικά με το Halloween που βρήκα πολύ ενδιαφέρουσες και θα ήθελα πολύ να μοιραστώ μαζί σας.

 1. Το Halloween δεν είναι επινόηση πρόσφατη. Η συγκεκριμένη γιορτή φαίνεται να ξεκίνησε πριν από 2000 στην Ιρλανδία.
 2. Οι ρίζες του μπορούν να εντοπιστούν στην Κελτική κουλτούρα της Ιρλανδίας, όπου η κουλτούρα τους επέβαλε να εορταστεί η 1η Νοεμβρίου ως Πρωτοχρονιά με βάση το τότε ημερολόγιο τους. Ο εορτασμός ξεκινούσε στις 31 Οκτωβρίου και διαρκούσε μέχρι την επόμενη μέρα. Τα πνεύματα όσων είχαν πεθάνει ξυπνούσαν και περιπλανιόνταν για εκείνη τη νύχτα. Σε αυτό το κλίμα, ο λόρδος του σκότους αναζητούσε όλα αυτά τα πνεύματα με στόχο να τα οδηγήσει ξανά στον κάτω κόσμο. Έτσι, φορούσε κοστούμια και χρησιμοποιούσε κόλπα για να τα ξεγελάσει και να τον ακολουθήσουν.
 3. Στην Αμερική, το Halloween είναι η δεύτερη πιο εμπορική γιορτή μετά τα Χριστούγεννα. Οι Αμερικανοί ξοδεύουν περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο αυτήν την εποχή. Τα περισσότερα για καραμέλες, στολές και πάρτι.
 4. Ο μέσος Αμερικανός τρώει κατά τη διάρκεια της γιορτής του Halloween περίπου 15 κιλά καραμέλες που ισοδυναμεί με ένα μικρό Chihuahua σκυλάκι.
 5. Η ατάκα των παιδιών αναζητώντας καραμέλες από τους γείτονες τους “Trick or treat?” τους προσφέρει πολλές απολαυστικές στιγμές, αφού υπολογίζεται ότι κάθε παιδί καταναλώνει περίπου 7000 θερμίδες στο Halloween. Εδώ να σημειωθεί ότι χρειάζεται να φας 66 μπανάνες για να φτάσεις αυτές τις θερμίδες!
 6. Υπάρχει ειδική κατηγορία φοβίας για το Halloween που λέγεται Samhainophobia!
 7. Αν φορέσεις τα ρούχα σου ανάποδα και περπατήσεις προς τα πίσω την ημέρα του Halloween, τότε σύμφωνα με την παράδοση θεωρείται πως θα μεταμορφωθείς σε μάγισσα τα μεσάνυχτα.
 8. Το Ηalloween και οι κολοκύθες πάνε μαζί. Το να κάνει διάφορα σχέδια και συνταγές με κολοκύθα, θεωρείται όχι μόνο ευχάριστη δραστηριότητα αλλά και τρόπος να τρομάξεις τα κακά πνεύματα.
 9. Επειδή το “trick-or-treat” είναι μια πολύ αγαπητή διαδικασία αυτήν την εποχή για μικρούς και μεγάλους, υπάρχουν Πολιτείες στην Αμερική που απαγορεύουν σε άτομα πάνω από 12 χρονών να κάνουν αυτήν την ερώτηση και τους επιβαρύνουν με πρόστιμο της τάξεως των 1000 δολαρίων αν παραβούν τον εν λόγω κανόνα.
 10. Μην φοβάστε τις αράχνες αυτήν την περίοδο, αφού θεωρείται πως είναι τα πνεύματα των αγαπημένων μας που δεν είναι πια στη ζωή και έρχονται κοντά σας για να επιβεβαιώσουν ότι είστε καλά.