Εμείς

ΑρχικήΕμείς

Γεια σας!
Ευχαριστώ που επισκέπτεστε το Genius Mom. Πίσω από την έμπνευσή του, είμαι εγώ. Με λένε Τζίνα Γαβαλά και είμαι μαμά δύο μικρών αγοριών, με τα οποία μένω μόνη μου στο σπίτι μας, αφού με τον μπαμπά τους επιλέξαμε να ακολουθήσουμε χωριστούς δρόμους. Από μικρή μεγάλωσα με το όνειρο να γίνω δημοσιογράφος και ήθελα πολύ να μπω στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Έτσι, οι Πανελλήνιες με έφεραν στην πόρτα της Φιλοσοφικής Αθηνών όπου σπούδασα Ελληνική Φιλολογία με κατεύθυνση στη Γλωσσολογία, ενώ παράλληλα εργαζόμουν στις ηλεκτρονικές εκδόσεις της εφημερίδας ‘Έθνος’. Παίρνοντας το πτυχίο μου, αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου στο Λονδίνο, όπου έκανα μεταπτυχιακά στην Διεθνή Δημοσιογραφία, με ειδίκευση στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Όταν γύρισα στην Ελλάδα, μπήκα στην τηλεόραση, όπου παρέμεινα μέχρι και σήμερα. Αρκετά χρόνια στο Mega και άλλα λίγα σε εκπομπές για τον Ant1 και τον Alpha, καθώς και στον ΣΚΑΙ, το ρεπορτάζ έγινε δεύτερη φύση μου. Πριν 5 χρόνια, το πιο σημαντικό μου επίτευγμα, η μητρότητα, έμελλε να αποτελέσει στο εξής το καθημερινό, βιωματικό μου ρεπορτάζ. Κάπου ανάμεσα στην χαρά του νέου μου ρόλου και της ιδέας να μοιράζομαι ιδέες ή δράσεις που μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για τις άλλες μαμάδες, βρέθηκα να ζω κάτι που ποτέ δεν περίμενα να μου συμβεί. Το διαζύγιο με τον μπαμπά των παιδιών μου όταν ο μικρός μου ήταν ενός έτους δεν ήταν το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Οι προκλήσεις μιας τέτοιας πραγματικότητας ξεπερνούσαν την φαντασία μου. Όμως ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί στη ζωή σου και αυτό που σε χαρακτηρίζει δεν είναι το γεγονός αλλά το πώς το διαχειρίζεσαι. Όσο δύσκολα κι αν πέρασα, τώρα πια πατάω στα πόδια μου και ξέρω ότι οφείλω να είμαι καλά και πως δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορώ να καταφέρω. Γι’ αυτό θεωρώ τον εαυτό μου Genius Mom. Και είμαι σίγουρη πως είναι άπειρες οι Genius Moms σαν κι εμένα εκεί έξω που μπορούν να κάνουν οτιδήποτε και αν βάλουν στο μυαλό τους.

Η έμπνευση μου!

7

Χρονών Ιππότης

5

Χρονών Σοφός

2000

Τσακωμοί

4566

Σ' αγαπώ

Γιάννης

Ο Γιάννης είναι 7 χρονών. Κριός στο ζώδιο, με πολύ έντονη προσωπικότητα, εκδηλωτικός, τρυφερός, πανέξυπνος, δοτικός, με ηγετικές τάσεις που φαίνονται τόσο στις παρέες του, όσο και στο σπίτι. Έχει έφεση στον αθλητισμό και αγαπάει την αρμονία και την δικαιοσύνη. Σε κοιτάει στα μάτια και ξέρει τόσο να ζητάει αυτό που θέλει, όσο και να εκφράζει τα συναισθήματά του, είτε τα θετικά είτε τα αρνητικά. Έχει την ανάγκη να έχει όλους τους γύρω του ικανοποιημένους και είναι πολύ άγαρμπος, αφού χτυπάει πολύ εύκολα όπου βρίσκεται. Λατρεύει οτιδήποτε έχει να κάνει με φυσική άσκηση, νερό, σουπερήρωες και τεχνολογίες και δεν σταματάει να γελάει, με κάθε αφορμή σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Γιώργος

Ο Γιώργος είναι 5 χρονών. Όσο δύσκολη σχετικά ήταν η εγκυμοσύνη της μαμάς του, τόσο ήρεμος και εύκολος είναι σαν χαρακτήρας. Ζυγός στο ζώδιο, έχει πολλή υπομονή και κατανόηση, σε επίπεδα υπεράνθρωπα, αν όμως φτάσει στα όρια του, σε παίρνει και σε σηκώνει. Τρυφερός και αυτός, με δυο γαλανά μάτια που σε κοιτάνε με φοβερή εκφραστικότητα και σε γαληνεύουν σε δέκατα του δευτερολέπτου, έχει μια ήρεμη δύναμη που σε καθηλώνει. Λατρεύει το νερό, τη ζωγραφική και οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει με τα χέρια του, τους σουπερήρωες και τα παραμύθια και συστήνεται στους περαστικούς με το ονοματεπώνυμό του.