Προτάσεις

ΑρχικήΠροτάσειςΟ Μικρός Πρίγκηπας έρχεται πιο εντυπωσιακός από ποτέ

Ο Μικρός Πρίγκηπας έρχεται πιο εντυπωσιακός από ποτέ

  • 13-10-2021

Μια υπέροχη παράσταση σε μια μοναδική υπερπαραγωγή ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , από την Κυριακή 17 Οκτωβρίου. Σε πρωτότυπη μουσική του Στέφανου Κορκολή, σκηνοθεσία Χριστίνας Κουλουμπή και Κάρμεν Ρουγγέρη και με το κείμενο και την ματιά της τελευταίας που αποτελεί εγγύηση για το παιδικό θέατρο, η παράσταση «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ», έρχεται να δείξει στο θεατρικό κοινό κάτι που δεν θα ξεχάσει ποτέ! 

Τα κοστούμια, τα σκηνικά, οι προβολές, οι χορογραφίες θα κερδίσουν τις εντυπώσεις με την λεπτομερή προσέγγιση και φροντίδα, ενώ η πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια, σε στίχους του Ανδρέα Κουλουμπή, που εμπνεύστηκε και συνέθεσε ο Στέφανος Κορκολής θα μαγέψει όποιον βρεθεί στην θεατρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη. 

Πρόκειται για μια παράσταση που σέβεται τον αρχικό δημιουργό και που έχει σκοπό να βγάλει στην επιφάνεια την ουσία του έργου και ακόμα να φωτιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να το καταλάβει ακόμα και ένα μικρό παιδί. 

Η ιστορία του έργου ξεκινάει το 1943, οπότε και γράφτηκε από τον Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, ενώ πρώτη φορά κυκλοφόρησε το 1948. Έχει μορφή παραμυθιού, και διηγείται την ιστορία ενός πιλότου που μετά από βλάβη του αεροπλάνου του, αναγκάζεται να προσγειωθεί στη Σαχάρα.

Εκεί θα συναντήσει ένα μικρό αγόρι, τον ΜΙΚΡΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑ, ο οποίος και θα του αφηγηθεί την ιστορία του.

Θα του μιλήσει για τον πλανήτη του, για τα ταξίδια του σε άλλους αστεροειδείς του διαστήματος, για το λουλούδι του που τόσο αγαπάει, αλλά και για την φίλη του την αλεπού. Θα του μιλήσει ακόμα και για τους ανθρώπινους τύπους που γνώρισε κατά την διάρκεια του ταξιδιού του. Για τον βασιλιά που έδινε συνεχώς διαταγές. Για έναν ματαιόδοξο που ήθελε να τον χειροκροτούν και να τον θαυμάζουν. Για ένα μεθύστακα που ντρεπόταν γιατί έπινε. Για έναν επιχειρηματία που πίστευε πως όλα τ΄ αστέρια του ανήκουν. Για ένα φανοκόρο που δούλευε ασταμάτητα. Για ένα γεωγράφο, για ένα σταθμάρχη. 

Από όλους αυτούς θα πάρει μαθήματα ζωής. Ενώ από τα λόγια της αλεπούς θα καταλάβει ότι: ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, μόνο με την αγάπη δηλαδή, ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΛΑ. ΓΙΑΤΊ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.

 

Συντελεστές:

Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνοθεσία: Χριστίνα Κουλουμπή - Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Μουσική: Στέφανος Κορκολής

Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής

Κίνηση - Χορογραφίες - Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας

Sound design & video: Αντώνης Δελαπόρτας

Βοηθός σκηνοθέτη : Ηλέκτρα Θεολόγη

Φωτογραφίες παράστασης: Πέτρος Γάλλιας

Γραμματειακή Υποστήριξη: Ελένη Καρτάση

Υπεύθυνη γραφείου παραγωγής: Αγγελική Μαντζουράνη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νεκτάριος Φαρμάκης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Γιάννης Νικολάου, Δημήτρης Τσολάκης, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου και Χριστίνα Κουλουμπή.