Πολιτισμός

ΑρχικήΠολιτισμός

Μια πολύ τιμητική διάκριση απέσπασε η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Η έκθεση διακρίθηκε με το Διεθνές βραβείο κοινού Youniversal, κατά την έκτη απονομή των βραβείων Global Fine Art Awards.

Με την κανονικότητα να επανέρχεται σταδιακά σε κάθε επίπεδο της ζωής μας, λίγες ακόμα μέρες έμειναν για να λειτουργήσουν ξανά οι υπαίθριοι και ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι της χώρας.

Εν μέσω ενός παραληρήματος για το αν το διαφημιστικό σποτ της Πολιτικής Προστασίας ήταν ή όχι σεξιστικό, αναρωτιέμαι αν θα σταματήσουμε να βλέπουμε μόνο το κακό σε μια ιστορία που δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη..

Για όσους δεν έχουν κανονίσει να φύγουν αυτό το Σαββατοκύριακο όπου προβλέπεται και η μεγαλύτερη καλοκαιρινή έξοδος, η ιδέα του παιδικού σινεμά είναι ιδανική και το Park your Cinema προβλέπεται ακριβώς για αυτόν τον σκοπό.

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Μουσείο Κοτσανά έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με δράσεις για παιδιά και ενήλικες. Εκτός από τις πρωινές επιλογές όμως, έχει εστιάσει και στη νύχτα!

Το Σάββατο 18 Μαίου είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων και με αυτήν την αφορμή, το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο προπαππούς και η προγιαγιά διηγούνται…»

Για όσους έχουν ανεβασμένη διάθεση λόγω του καιρού που επιτέλους έφτιαξε και οργανώνονται για το ΣΚ, είναι ευκαιρία για μια οικογενειακή πολιτιστική βόλτα στην πόλη.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση παρουσιάζεται στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημία Πλάτωνος, με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τους μύθους από την «Πολιτεία» του Πλάτωνα καθώς και τα στοιχεία της φιλοσοφίας του.

Ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ κινηματογράφου, αποκλειστικά και μόνο για παιδιά πραγματοποιείται στο Περιστέρι, όπου οι μικροί σινεφίλ μπορούν να παρακολουθήσουν την μια ταινία μετά την άλλη!


Περισσότερα Αρθρα