Προτάσεις

ΑρχικήΠροτάσειςΑρχαία Ελληνικά παιχνίδια στρατηγικής

Αρχαία Ελληνικά παιχνίδια στρατηγικής

  • 09-04-2019

Από το ζατρίκιο µέχρι το παζλ, το τάνγκραµ, το «σκάκι», το «τάβλι» και την «τρίλιζα», τα σηµαντικότερα ευφυή παιχνίδια στρατηγικής από τη Μινωική ως την Ύστερη Ελληνιστική Περίοδο παρουσιάζονται σε παιδιά στο Μουσείο Κοτσανά. Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κοτσανά έχει ετοιμάσει τα πιο καινοτόμα και ενδιαφέροντα προγράμματα για να γεμίσει τα σαββατοκύριακα και όχι μόνο των μικρών και μεγάλων του φίλων.

Έτσι, αυτήν την Κυριακή 14 Απριλίου καλεί τα παιδιά να μάθουν τους «πεσσούς» και την «κυβεία», να διαγωνιστούν στην «τριάδα» και την «εννεάδα», να ανακαλύψουν τους κανόνες στην «τηλεία» και την «πόλι», να εξασκηθούν στο «(ο)στοµάχιον» του Αρχιµήδη µε τα 14 κοµµάτια και να προσπαθήσουν να φτιάξουν σαν τάγκραµ µία από τις 8 προεπιλεγµένες φιγούρες ή σαν παζλ ένα τετράγωνο µε έναν από τους 536 διαφορετικούς τρόπους επίλυσης. 

Δώρο: Φεύγοντας, τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους ένα ξύλινο «(ο)στοµάχιο» και µια µοναδική αφίσα µε όλους τους συνδυασμούς του, όπως ερευνήθηκε από τον Αρχιµήδη και επιλύθηκε πρόσφατα µε τη χρήση πανίσχυρων υπολογιστικών προγραμμάτων!