Εκπαίδευση

ΑρχικήΕκπαίδευση

Μια πολύ σημαντική μέρα για παιδιά και γονείς. Μια μέρα που πάντα θυμάσαι, όσα χρόνια και αν περάσουν. Η πρώτη μέρα στο σχολείο, κάθε χρόνο, είναι κάτι που θα σου συμβεί μόλις 12 φορές σε όλη σου τη ζωή. Και αυτό από μόνο του, το κάνει σημαντικό. 

Σήμερα ήταν μια πολύ περίεργη μέρα. Ήταν η τελευταία ‘διαφορετική’ μας μέρα… Πίνοντας όμως την πρώτη γουλιά του καφέ μου και κοιτάζοντας την υπέροχη μέρα που ξημέρωνε, σκέφτηκα. Μήπως θα έπρεπε να πω τελικά, πως ήταν η τελευταία ‘κανονική’ μας μέρα;

Αλλο ένα back to school στη ζωή μας φέτος και άλλη μια ευκαιρία να ξεκινήσουμε ξανά έναν κύκλο χαράς και κανονικότητας για τα παιδιά μας, όσο και αν κρατήσει...

Με το σχολείο να ξεκινάει και τις πρόσφατες ανακοινώσεις περί χρήσης μάσκας στις σχολικές αίθουσες να έχουν προκαλέσει μπαράζ συζητήσεων στις παρέες, βρέθηκα ως μαμά να σκέφτομαι πως θα πω στα παιδιά μου ότι θα πάνε στο σχολείο με μάσκα.

Ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες γονείς στην χώρα, το αν τα μικρά παιδιά τους θα επιστρέψουν ή όχι στο σχολείο, φαίνεται να φτάνει προς το τέλος του, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της χώρας.

Επέστρεψε και το επόμενο κύμα μαθητών στα σχολεία, σε ένα κλίμα που μαρτυρά τις εικόνες που θα συνοδεύουν τη νέα πραγματικότητα των μαθητών για ένα άγνωστο ακόμα χρονικό διάστημα.

Η τρίτη αποστολή τάμπλετ και ηλεκτρονικών υπολογιστών από δωρεές προς τα σχολεία της χώρας πραγματοποιήθηκε, ανεβάζοντας την συνολική ως τώρα αξία των δωρεών στα 3.125.000 ευρώ.

Πολλοί γονείς μπορεί να αναρωτιούνται με ποια δεδομένα αποφάσισε η Κυβέρνηση να επιστρέψουν οι μαθητές, έστω σταδιακά, στις σχολικές αίθουσες. Φαίνεται πως υπάρχουν έξι λόγοι που οδήγησαν στην σταδιακή επανέναρξη των μαθημάτων.

Μια δασκάλα που έχει ξεχωρίσει για την δράση της και στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα με το τραγούδι που αφιέρωσε στους μαθητές εν μέσω κορονοϊού αποφάσισε να συνεχίσει να είναι κοντά στα παιδιά, ακόμα και από μακριά!


Περισσότερα Αρθρα