Εκπαίδευση

ΑρχικήΕκπαίδευσηBack to School, πάμε πάλι!

Back to School, πάμε πάλι!

  • 11-01-2021

Κάποτε, το ‘Back to School’ αφορούσε το πρώτο κουδούνι του σχολείου που χτυπούσε τον Σεπτέμβριο μετά από δύο μήνες αποχής από το σχολείο. Τώρα, μετά από δύο μήνες μακριά από τα σχολεία, το ‘back to school’ αποτελεί για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα μας. Δεν ξέρω αν έχει σημασία το πόσο θα κρατήσει όλο αυτό, ούτε ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει από την αβεβαιότητα που νιώθουν τα παιδιά, όταν είναι γνωστό τοις πάσι πως τα παιδιά νιώθουν ασφαλή μέσα στην ρουτίνα τους, ωστόσο σίγουρα ξέρω πως δεδομένων των συνθηκών όλο αυτό χρειαζόταν στη ζωή όλων…

Αφού όλα τα πράγματα στη ζωή μας έχουν ούτως ή άλλως αλλάξει, αφού τα παιδιά είχαν ανάγκη την κοινωνικοποίηση και τους φίλους τους, αφού το ‘όλη μέρα μαζί’ κάποιες φορές κουράζει και τις δύο πλευρές και αφού και οι γονείς χρειάζονταν κάπως πίσω μια έστω υποτυπώδη κανονικότητα, τότε η επιστροφή στα σχολεία στο ζύγι μάλλον καλό θα κάνει. Και αν δεν κάνει, ας είμαστε θετικοί.

Ας αγκαλιάσουμε όλα όσα έχουμε, ας εκτιμήσουμε την κάθε στιγμή και την κάθε μέρα που μας δίνεται η δυνατότητα να κερδίσουμε έστω κάτι και ας μην γκρινιάζουμε για όλα όσα αλλάζουν, για όλα όσα μας δυσκολεύουν και για όλα όσα αν εστιάσουμε σε αυτά θα πρέπει να μας σκεπάσει ένα μαύρο σύννεφο και να μας συντροφεύσει στο υπόλοιπο της διαδρομής μας.

Καλή αρχή λοιπόν παιδάκια μας και καλή αρχή μανούλες που είστε οι φύλακες άγγελοί τους, που τα συντροφεύετε σε κάθε εύκολη ή δύσκολη στιγμή και που χωρίς εσάς όλη αυτή η περιπέτεια δεν θα είχε για εκείνα καμία ομορφιά. Καλή αρχή και ας κάνουμε τα παιδιά μας να νιώσουν όμορφα με όλο αυτό, όσο και αν κρατήσει. Ας τους μάθουμε πως η ζωή είναι στιγμές και αυτές πρέπει να κρατάμε αλλά και να μάθουμε να τις ζούμε. Στο έπακρο. Με χαμόγελο.