10 Genius Ideas

ΑρχικήGenius IdeasΟδηγός επιβίωσης για καραντίνα με e-learning

Οδηγός επιβίωσης για καραντίνα με e-learning

  • 16-11-2020

To e-learning τελικά δεν το αποφύγαμε, όσο και αν όλοι θέλαμε να πιστεύουμε ότι αυτή την φορά θα γίνουν όλα λίγο πιο ομαλά. Η εμπειρία όμως που κουβαλάμε είναι πολύτιμη, για αυτό και υπάρχουν λίγα μυστικά που θα βοηθήσουν!

Μπορεί το πρόγραμμα να είναι κάπως απαιτητικό, αφού ακόμα και αν τα μαθήματα στα περισσότερα σχολεία γίνονται μεσημέρι οι γονείς που δουλεύουν δεν είναι εύκολο να είναι τόσο ευέλικτοι ώστε να βοηθήσουν στις 2 τα παιδιά τους να μπουν στα Ιντερνετικά τους μαθήματα, ωστόσο αυτήν την φορά οι προοπτικές επιτυχίας είναι πολύ καλύτερες! 

Όλοι είμαστε πιο έτοιμοι, τα παιδιά δεν έχουν τόσα ξεσπάσματα όσα την περσινή χρονιά που ήταν όλα καινούργια ,και εμείς είμαστε πιο ψύχραιμοι, λιγότερο σοκαρισμένοι και με την εμπειρία μας στους ώμους να μετράει υπερβολικά. Τι μπορούμε όμως με απλά βήματα να έχουμε στο μυαλό μας, ώστε να βγει πολύ πιο ‘ξεκούραστα ψυχολογικά’ αυτός ο νέος γύρος;

  1. Καθορίστε μια πολύ συγκεκριμένη ρουτίνα 

Το πρόγραμμα των παιδιών είναι πολύ συγκεκριμένο, τα μαθήματα γίνονται συγκεκριμένες ώρες, και τα διαβάσματα για το σπίτι καθημερινή υπόθεση. Καλό θα ήταν να βάλουμε στο ψυγείο μας ή στον τοίχο των δωματίων τους το καθημερινό πρόγραμμα της τάξης και να ορίσουμε συγκεκριμένη ώρα μέσα στην ημέρα για το διάβασμα τους, ώστε να μην χάνεται η καθημερινότητα. Αν τηρηθεί με ευλάβεια η ώρα του φαγητού, του μπάνιου και της ώρας του ύπνου, οι μέρες θα κυλήσουν πολύ πιο ομαλά και όλοι μας θα είμαστε πολύ πιο ήρεμοι από ότι ήμασταν την προηγούμενη φορά. 

  1.   Φέρτε προορισμούς στο σπίτι

Υπάρχουν πλέον πάρα πολλά virtual ταξίδια μέσα από το Internet και τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν μουσεία, προορισμούς, μνημεία και πολλά άλλα, χωρίς την απαίτηση να πάνε σε κάποιο από αυτά αλλά με την πλήρη δυνατότητα να ονειρευτούν, να φανταστούν και να έχουν κάτι να περιμένουν. Είναι σπουδαίο μάθημα να μάθουν να εκτιμούν τα μικρά και σημαντικά αυτής της ζωής, ένα από τα οποία είναι σίγουρα η πολιτιστική παιδεία. 

  1. Διαβάστε μαζί τους βιβλία και παραμύθια

Σε μια περίοδο που ναι μεν σας έχουν περισσότερο κοντά τους, ωστόσο ο ποιοτικός χρόνος με τόσες παράλληλες υποχρεώσεις δεν είναι ίσως αυτό που νιώθετε ότι έχετε μαζί τους, το να εκμεταλλευτείτε την συνθήκη για να διαβάσετε μαζί τους, κάτι στο οποίο υπό κανονικές συνθήκες ίσως να αντιδρούσαν, είναι πολύ έξυπνη κίνηση! Τα παιδιά θα αγαπήσουν το διάβασμα και θα κάνουν κάτι εποικοδομητικό και εσείς θα τους προσφέρετε κάτι ουσιαστικό χωρίς πολύ κόπο! 

  1. Βγείτε έξω για περπάτημα

Όταν σε μια κανονικότητα τρέχετε με τις δραστηριότητες τους, να προλάβετε την ώρα, να αγχωθείτε να μην βρείτε κίνηση και να πρέπει μετά να γυρίσετε σπίτι και να τους βάλετε ξανά σε mood ύπνου και ηρεμίας, τώρα είναι η κατάλληλα ευκαιρία να πάτε μαζί για ένα περπάτημα, να μαζέψετε λουλούδια, να παρατηρήσετε μυρμήγκια, να γυμναστείτε και εσείς λίγο και να έχετε μαζί τους ποιοτικό χρόνο χωρίς να ζοριστείτε σχεδόν καθόλου. 

  1. Μαγειρέψτε μαζί τους

Από την στιγμή που τους έχετε συνέχεια σπίτι και από την στιγμή που και ο δικός σας χρόνος είναι περιορισμένος, τουλάχιστον μπορείτε να τους συμπεριλαμβάνετε στις δραστηριότητες του σπιτιού. Έτσι, όταν έρθει η ώρα της μαγειρικής, από το να τους αφήσετε να δουν τηλεόραση, μπορείτε να τους καλέσετε να συμμετέχουν σε αυτήν την διαδικασία. Είναι στιγμές που δεν θα ξεχάσουν ποτέ. 

  1. Να είστε πιο επιεικείς με όλους

Δεν πειράζει αν τους αφήσετε λίγο παραπάνω στην τηλεόραση, δεν πειράζει αν κάτσετε λίγο πιο αργά το βράδυ, δεν πειράζει αν δεν γίνουν όλα όπως τα έχετε προγραμματίσει. Μην είστε τόσο αυστηροί, όλο αυτό που περνάμε όλοι είναι δύσκολο, πρωτόγνωρο και προκαλεί αρκετά αρνητικά συναισθήματα. Είναι πολύ φυσιολογικό όταν όλα γύρω νιώθετε πως καταρρέουν να μην κυλούν όλα ρολόι και είναι εντάξει!