Apps

ΑρχικήAppsΤο μέλλον της προστασίας για κάτω από τον ήλιο

Το μέλλον της προστασίας για κάτω από τον ήλιο

  • 01-07-2019

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν έχετε βάλει αρκετό αντιηλιακό στο παιδί σας; Είστε και εσείς από τις μαμάδες που το παστώνετε συνέχεια για να είστε σίγουρες; Αυτή η νέα επινόηση προβλέπεται να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο στα χέρια όλων όσοι ανησυχούμε για τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου στο δέρμα μας. 

Πρόκειται για τον αισθητήρα και την συνοδευτική εφαρμογή για μέτρηση της ακτινοβολίας UV, διαθέσιμο στο apple.com και σε επιλεγμενα καταστήματα Apple στο εξωτερικό. 

Ακόμα δεν διατίθεται ακόμα στην Ελλάδα, αφού είναι εντελώς νέα κυκλοφορία, ωστόσο εφόσον αυτό συμβεί, ειδικά στην χώρα μας, προβλέπεται να έχει μεγάλη απήχηση, αφού η τεχνολογία και οι καινοτομίες στον τομέα της υγείας αποτελούν πια μια σπουδαία ευκαιρία για εξατομικευμένες και πιο στοχευμένες συστάσεις. 

Επειδή μας κίνησε το ενδιαφέρον το συγκεκριμένο λανσάρισμα, ζητήσαμε από την Μαρία Χατζηαμάλλου, Brand Communication Manager του Ομίλου L’OREAL – Cosmetique Active να μας ενημερώσει λίγο πιο εκτενώς για το νέο αυτό gadget. 

Ποιος είναι ο στόχος αυτού του αισθητήρα και πώς μπορεί να μας βοηθήσει στην συμπεριφορά μας κάτω από τον ήλιο;

To My Skin Track UV μετρά τόσο τις ακτίνες UVA όσο και τις UVB, ενημερώνεται αυτόματα και μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα έως και τριών μηνών επίσης παρέχει πληροφορίες για τα επίπεδα υγρασίας, γύρης και ρύπανσης. Έχοντας οι καταναλωτές τα επίπεδα της προσωπικής τους έκθεσης στον στην ακτινοβολία ελπίζουμε να κάνουν έξυπνες επιλογές υιοθετώντας πιο ασφαλείς συμπεριφορές κάτω από τον ήλιο  Η La Roche-Posay και το Εκκολαπτήριο Τεχνολογίας της L'Oréal διενήργησαν μελέτη σε συνθήκες πραγματικής ζωής σχετικά με το My Skin Track UV και το πώς το χρησιμοποιούν οι άνθρωποι ανάλογα με τα διαφορετικά επίπεδα ηλιοφάνειας, ρύπανσης, γύρης, υγρασίας και θερμοκρασίας. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία, σε 76 γυναίκες και άνδρες με διαφορετικό τύπο δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του ευαίσθητου δέρματος και διαφόρων δερματικών παθήσεων όπως η αλλεργία, το έκζεμα και η ακμή. Μετά από οκτώ ημέρες καθημερινής χρήσης του αισθητήρα, το 78% των συμμετεχόντων επιβεβαίωσαν ότι οι πληροφορίες που παρέχονται από την εφαρμογή διευκολύνουν τη διαχείριση του δέρματός τους, ενώ το 67% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι άλλαξαν συμπεριφορά αφού διάβασαν τις πληροφορίες της εφαρμογής.

Πόσο επιτακτική θεωρείτε την ανάγκη να χρησιμοποιούμε κάθε μέσο, όπως στην προκειμένη περίπτωση την τεχνολογία, για να προστατευόμαστε από τον ήλιο;

Το 60% των ανθρώπων δεν χρησιμοποιούν επαρκή ή ακόμα και καθόλου αντηλιακή προστασία αφού μαυρίσουν Τα απροσδόκητα αυτά στατιστικά στοιχεία αντανακλούν την ευρέως διαδεδομένη παρανόηση ότι μόνο οι άνθρωποι με ανοιχτόχρωμο δέρμα και ξανθά μαλλιά κινδυνεύουν από τον ήλιο· ενώ η αλήθεια είναι ότι ο κίνδυνος καρκίνου του δέρματος είναι υπαρκτός ακόμα και για το μαυρισμένο δέρμα, αν δεν χρησιμοποιείται το κατάλληλο αντιηλιακό προϊόν. Αποστολή της La Roche-Posay είναι να εκπαιδεύσει και να κάνει χρήσης της τεχνολογίας ώστε να αποκτήσουμε ασφαλή συμπεριφορά απέναντι στον ήλιο, σε συστηματική βάση.

Πώς λειτουργεί και πόσο εύκολος είναι στην χρήση του;

Αυτός ο αισθητήρας χωρίς μπαταρία ενεργοποιείται από τον ήλιο και τροφοδοτείται από το smartphone του χρήστη χρησιμοποιώντας τεχνολογία Επικοινωνίας Κοντινού Πεδίου (Near Field Communication - NFC). Το Μγ Skin Track UV μεταφέρει τα αποθηκευμένα δεδομένα στη συνοδευτική εφαρμογή μέσω μιας απλής λειτουργίας αφής: ο χρήστης απλώς πατά το My Skin Track UV κρατώντας το κοντά στη συσκευή του, ώστε να ενημερωθεί η εφαρμογή. Ο αισθητήρας είναι συμβατός με smartphones με δυνατότητα NFC. Το iPhone 7 και οι μεταγενέστερες εκδόσεις διαθέτουν δυνατότητα NFC. Τα περισσότερα κινητά Android που κυκλοφόρησαν από το 2015 και έπειτα έχουν δυνατότητα NFC.

Πόσο μεγάλη ευθύνη είναι για εταιρείες όπως η δική σας να επενδύουν σε καινοτομίες σε έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό χώρο και πάνω σε ένα τόσο ευαίσθητο αντικείμενο όσο η προστασία του δέρματος;

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου ο αριθμός τόσο των περιβαλλοντικών επιθετικών παραγόντων όσο και των ανθρώπων με δερματικά προβλήματα αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Εδώ και πάνω από 40 χρόνια, η La Roche-Posaγ είναι αφοσιωμένη στην επιστημονική πρωτοπορία με στόχο να προσφέρει στους καταναλωτές τις καλύτερες δερματολογικές λύσεις. Σήμερα, η τεχνολογία και οι καινοτομίες στον τομέα της υγείας, όπως το Μγ Skin Track UV, αποτελούν μια σπουδαία ευκαιρία να προσφέρουμε ακόμα πιο εξατομικευμένες λύσεις και συστάσεις, αλλά και να εκπαιδεύσουμε τους καταναλωτές πάνω στη βέλτιστη περιποίηση του δέρματός τους.