Genius Girl

ΑρχικήGenius GirlΗ αγάπη μέσα από τα μάτια των παιδιών

Η αγάπη μέσα από τα μάτια των παιδιών

  • 21-02-2020

Ο Λάμπρος Φισφής είναι ένα παιδί που θαυμάζω πάρα πολύ. Πηγαίναμε στο ίδιο σχολείο αλλά δεν ήμασταν ποτέ φίλοι, ήταν όμως πάντα μια φιγούρα που την πρόσεχες και ένα παιδί πανέξυπνο, δραστήριο και εύστροφο. Με τα χρόνια, η εικόνα που είχα για εκείνον επιβεβαιώθηκε με την πορεία του και κάπως συναντηθήκαμε στο Mega όταν εκείνος πρωτοπορούσε με το πρώτο τηλεοπτικό Stand Un Comedy “Κάψε το σενάριο” και εγώ του έπαιρνα συνέντευξη ως δημοσιογράφος του σταθμού. 

Τώρα στο κανάλι του στο You Tube μπορείς να παρακολουθήσεις πολλά από όσα πολύ εμπνευσμένα δημιουργεί, ένα από τα οποία είναι το Small Talk, όπου μιλάει με παιδάκια για διάφορα θέματα της ζωής και βλέπει μέσα από τα δικά τους μάτια τα πιο έξυπνα και ουσιαστικά νοήματα να λέγονται με ευθύτητα και ειλικρίνεια, όπως έπρεπε να μιλάμε όλοι μας, όσο χρονών και αν φτάνουμε! 

Τρελάθηκα με το τελευταίο του βίντεο, όπου μιλάει με παιδάκια για την αγάπη και τον έρωτα! Οι ατάκες των παιδιών, μέσα από το δικό του επικοινωνιακό χάρισμα και μέσα από μια απόλυτα καθαρή ματιά των πιο αθώων πλασμάτων είναι τόσο εύστοχες και αληθινές, τόσο ρομαντικές αλλά και αληθινές, τόσο αγνές αλλά και πανέξυπνες που σε καθηλώνουν. Απολαυστικό, συναισθηματικό, ξεκαρδιστικό, δεν χορταίνεις να το βλέπεις και να θαυμάζεις το μεγαλείο και το βάθος της ανθρώπινης ψυχής που δεν έχει καμία κακία, καμία ‘δεύτερη σκέψη’, καμία αλλοίωση, καμία πονηριά! 

Έχεις ερωτευτεί; 

“Μια φορά αλλά θέλω να το ξεχάσω γιατί ήταν πολύ χάλια!” ή “Ναι, μια σοκολάτα”.

Θέλετε να ερωτευτείτε;

‘Όχι, θα έφευγα σε άλλη χώρα για να το αποφύγω’.

Πώς αισθάνεσαι όταν είσαι ερωτευμένος;

‘Φιλία, αγάπη, λίγη λύπη’. 

‘Η αγάπη πονάει γιατί νιώθεις κόμπο στο λαιμό και στο στομάχι’. 

Πόσο μπορεί να κρατήσει ο έρωτας;

‘Όσο είσαι υποδειγματικός στο κορίτσι’.

‘Το Tinder δεν είναι καλό γιατί μπορεί να ερωτευτείς κάποια και να είναι μια άσχημη γιαγιά’.

Πραγματικά πρέπει να το δείτε! Μέσα από τα μάτια των παιδιών η πραγματικότητα καθρεπτίζεται πιο καθαρή από ποτέ, χωρίς μάσκες και υποκρισία, χωρίς καμία διάθεση για εντυπωσιασμό, με αμέριστη καλοσύνη και υπέροχη αίσθηση του χιούμορ! 

Και αναρωτιέμαι, όπως ο Λάμπρος Φισφής ρώτησε τα παιδιά πόσο μπορεί να κρατήσει ο έρωτας, πόσο άραγε μπορεί να μείνει ο άνθρωπος έτσι; Και πόσο όμορφο είναι όταν τα καταφέρνει; Τι μπορούμενα κάνουμε για να κρατήσουμε την αγνότητα μας και την παιδικότητα τόσο, όσο να μην μας βλάπτει; Και πόσο κρίμα να σκεφτόμαστε πως η αθωότητα τελικά στην ενήλικη ζωή μας βλάπτει…

Πόσο χρήσιμα είναι αυτά τα βίντεο με τις συζητήσεις με τα παιδιά! Τρέξτε όλοι να συζητήσετε με τα παιδιά σας και θα δείτε πόσο αναζωογονητική εμπειρία είναι! Κρατήστε αυτά που σας λένε και προσπαθήστε να υιοθετήσετε πολλά από αυτά που σκέφτονται. Γιατί τελικά, όπως εμείς είμαστε εκεί για να τους μάθουμε πράγματα για τη ζωή, έτσι είναι και εκείνα εκεί για εμάς για να μας θυμίζουν τις έννοιες της καλοσύνης, της ειλικρίνειας, της καθαρής σκέψης και ματιάς αλλά και να μας εμπνέουν με αξίες που αν τις διατηρήσει κανείς, θα ξεχωρίζει για όλη του τη ζωή. 

Σε ευχαριστώ Λάμπρο για αυτήν την πανέμορφη εμπειρία που μου χάρισες μέσα από αυτό το βίντεο. Συνέχισε να συζητάς με τα παιδιά, να τους μιλάς έτσι όπως ξέρεις και να τους κάνεις να αισθάνονται άνετα κοντά σου. Γίνε το πρότυπο του κάθε ενήλικου που οφείλει στον εαυτό του να κάτσει σε μια καρέκλα απέναντι από κάποιο παιδί και να κάνει τέτοιες και άλλες τόσες συζητήσεις μαζί τους για να εμπνευστεί, να χαλαρώσει, να ανοίξει τα μάτια και την ψυχή του. 

Γιατί μέσα από τα μάτια των παιδιών ο κόσμος είναι πιο όμορφος. Ας τον κρατήσουμε όσο μπορούμε έτσι. Και μακάρι να κρατήσει για πάντα!