Genius Girl

ΑρχικήGenius GirlΚοσμήματα από παραμύθι για την ημέρα της γυναίκας

Κοσμήματα από παραμύθι για την ημέρα της γυναίκας

  • 04-03-2021

Η μέρα της γυναίκας είναι προ των πυλών και τώρα, πιο πολύ από ποτέ, η ανάγκη να αγκαλιάσουμε την φύση μας και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας είναι πάρα πολύ έντονη! Τι καλύτερο λοιπόν από το να εμπνευστούμε από κοσμήματα που όταν τα κοιτάς νιώθεις ότι είσαι σε παραμύθι ενώ αν τα φορέσεις γίνεσαι αυτόματα η ηρωίδα του; “Ξεναγός” σε αυτήν την διαδρομή είναι η δημιουργός των MyIreneCreations, η Ειρήνη Λιναρδάκη, μια γυναίκα που είναι από μόνη της έμπνευση, μια γυναίκα που όπου και αν κοιτάξει βλέπει ομορφιά και αυτήν την ομορφιά θέλει να αποτυπώνει σε κάθε εκατοστό κοσμήματος που φαντάζεται να δει πάνω σε μια γυναίκα! Εμείς, έχουμε την τιμή να την φιλοξενούμε στο geniusmom και να να την ρωτήσουμε από που αντλεί έμπνευση για να φτιάχνει όλα αυτά τα παραμυθένια αντικείμενα που θα λατρέψετε!

Από πότε σχεδιάζεις Κοσμήματα; Πότε θα έλεγες πως γεννήθηκε η ανάγκη σου για καλλιτεχνική έκφραση;

Όπως λέει κι αγαπημένο τραγούδι: υπήρχε πάντα μέσα στην ζωή μου καθότι η μητέρα μου ζωγράφος που καταπιανόταν κι με διάφορα άλλα καλλιτεχνικά .Η φανέρωση της όπως ήρθε τελείως ξαφνικά όταν χρειάστηκε να διακόψω την τότε δουλειά μου στον ιδιωτικό τομέα λόγο προσοχής που χρειαζόταν η εγκυμοσύνη μου στο πρώτο μου παιδί, έτσι με την ευλογία του ερχομού του παιδιού μου ήρθε κι η ευλογία της καλλιτεχνικής μου έκφρασης.

Τι σου αρέσει σε αυτόν τον χώρο;

Στον χώρο αυτό λατρεύω το είναι το «ταξίδι»...αυτό που κάθε φορά μοναδικά συναρπαστικό, όταν το κάθε άψυχο παίρνει ψυχή στα χέρια της δημιουργίας κι «ταξιδεύει» δημιουργώ κι τον κάθε αποδέκτη του-κοινό του.

Πιστεύεις πως μια μαμά μπορεί να προσφέρει στην τέχνη της ή την δουλειά της με την ίδια αφοσίωση που μπορούσε πριν, περισσότερο ή λιγότερο;

Ναι, μια μαμά μπορεί να προσφέρει στην Τέχνη περισσότερη αφοσίωση μαζί με το μεγάλωμα του παιδιού της...γιατί ΣΤΗΝ δύναμη της ΑΓΑΠΗΣ για ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ο χρόνος «απλά» υποκλίνεται κι της «ανοίγει» δρόμο...επίσης πάρα πολλές φορές το ίδιο το μεγάλωμα του παιδιού είναι έμπνευση για εκείνη κι επίσης κι πάρα πολλές φορές σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες - του παιδιού -το ίδιο το παιδί είναι «συν δημιουργός» γιατί κάθε κομμάτι τέχνης θα μπορούσε να βασιστεί στο «παιχνίδι» κι όλα τα παιδιά ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ να παίζουν να ονειρεύονται κι έτσι να δημιουργούν.

Αν μπορούσες να δώσεις έναν χαρακτηρισμό για τα αντικείμενα τα οποία φτιάχνεις ποιος θα ήταν αυτός;

Ένας χαρακτηρισμός που θα έδινα για τα αντικείμενα που φτιάχνω είναι : ΦΩΣ κι ΕΥΧΗ...με αυτά τα «δύο» πορεύομαι σε κάθε μου δημιουργία κι αυτά θέλω να δίνω στον κάθε αποδέκτη τους...άλλωστε η ίδια η ζωή είναι ΦΩΣ ευχή κι ευλογία.

Έχω παρατηρήσει ότι πολύ συχνά δημιουργείς με βάση τις καρδιές... Τι συμβολίζουν οι καρδιές στα σχέδια σου;

Πολύ σωστή παρατήρηση-ναι μου αρέσει πολύ να δημιουργώ με βάση τις καρδιές....γιατί με την καρδιά μας ευχόμαστε κι με αυτήν οδηγό στην ζωή μας πορευόμαστε ...η Αγάπη (καρδιά) κι τα μοναδικά της θαύματα.

Τι άλλο θα έλεγες πως χαρακτηρίζει τα σχέδια σου, εκτός από τις καρδιές;

Τα σχέδια μου τα χαρακτηρίζουν επίσης Ήρωες παραμυθιών που μου αρέσει τόσο να διαβάζω...εκεί που καλό κι το όμορφο νικά πάντα το όποιο μη καλό κι άσχημο...είναι άλλωστε κι η βαθιά πίστη της ζωής μου ότι η αλήθεια πάντα λάμπει κι το καλό πάντα νικά.

Τι σε εμπνέει κάθε φορά που μπαίνεις στο εργαστήριο σου για να φτιάξεις ένα κόσμημα;

Κάθε φορά που μπαίνω στο εργαστήριο μου για να φτιάξω ένα κόσμημα αυτό που με εμπνεύσει αρκετές φορές είναι οι καταστάσεις που ζούμε...αλλά ΠΟΤΕ δεν μένω στην «άσχημη» τους εάν υπάρχει πλευρά...τις κοσκινίζω κι κρατάω την θετική της...κι αυτή γίνεται έμπνευση κι ευχή...Ο ΕΡΩΤΑΣ η ΑΓΑΠΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ ΜΕ ΘΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ μου η επιθυμία να δώσω χαρά όπως πχ φτιάχνοντας μια πινιάτα για παιδικά πάρτι ...ο Ήλιος μέρη που αγαπώ όπως το γ Σάμος μου κι η Κηφισιά κι η Πίστη μου στην Λατρεμένη Παναγιά.

Η λέξη κόσμημα ετυμολογικά αναφέρεται σε κάτι που κοσμεί κάτι... Τι κοσμεί την δική σου συλλογή που με τη σειρά της θα κοσμήσει το πρόσωπο μιας γυναίκας;

Λατρεύω την γυναίκα κι τον πολυποίκιλο ρόλο της ,την γυναίκα μητέρα φίλη αδερφή μου αρέσει να φτιάχνω κάτι που θα ταιριάζει στην ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία της καθεμιάς ξεχωριστής γυναίκας. Για το πρόσωπο το πιο κοντινό είναι το σκουλαρίκι που φοριέται άνετα ακόμα κι στις εποχές που ζούμε» στολίζοντας» την αναγκαία λόγο των συνθηκών μάσκα για προστασία για τον ιό.

Αν μπορούσες να επιλέξεις να φτιάχνεις μόνο ένα είδος κοσμήματος, ποιο θα ήταν; Σκουλαρίκια, βραχιόλια, δαχτυλίδια, κολιέ;

Σκουλαρίκια που στολίζουν το πρόσωπο -καθρεπτη της κάθε υπέροχης ψυχής.

Οι γυναίκες που προτιμούν τα Κοσμήματα σου, τι προφίλ θα έλεγες ότι έχουν;

Γυναίκες της Αγάπης της προσφοράς που τους αρέσει να ονειρεύονται κι τολμούν να κυνηγούν τα όνειρα τους με την ευχή να γίνεται κάθε ημέρα ο κόσμος μας καλύτερος ...αυτές οι γυναίκες προτιμούν κυρίως τα κοσμήματα μου κι αυτές γίνονται έμπνευση για κάθε μου δημιουργία - Γυναίκες με αυτό το προφίλ....Ηρωικές του ονείρου κι της δύναμη της ψυχής που γίνεται πράξη.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου χρώματα στα κοσμήματα;

Αγαπάω πολύ το πράσινο το χρώμα της ελπίδας το χρυσό του ήλιου το μπλε (σε όλες του τις αποχρώσεις) του ταξιδιού κι το κόκκινο της αγάπης.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου υλικό;

Αγαπημένο μου υλικό το ασήμι που μου δίνει την δυνατότητα να πορευτώ μαζί του σε όλα τα στάδια της δημιουργίας του, να δω την εξέλιξη του κι «μαζί» να δημιουργήσουμε τα πιο ωραία παραμύθια.

Την ημέρα της γυναίκας που πλησιάζει, τι δώρο φαντάζεσαι την κάθε γυναίκα να κάνει στον εαυτό της;

Αδιαμφισβήτητα για την ημέρα της γυναίκας που πλησιάζει το καλύτερο δώρο είναι ένα Λουλούδι, γιατί αυτό είναι μια γυναίκα: ένα λουλούδι. Έχει την ομορφιά ενός λουλουδιού κι πάντα το μοναδικό άρωμα του άρωμα ψυχής που ομορφαίνει κι δίνει ζωή ...παντού.

 

https://www.instagram.com/myirenecreations/