Θέατρο & Ταινίες

ΑρχικήΘέατρο & Ταινίες

Η Κάρμεν Ρουγγέρη υπογράφει για ακόμα μια χρονιά μια υπέροχη παράσταση για παιδιά, τον μύθο του Θησέα και του Μινώταυρου που ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. 

Ο «ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ» του Καρόλου Ντίκενς ανεβαίνει στο “ΘΕΑΤΡΟΝ” του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”. Από την Κυριακή 20 Οκτωβρίου το κλασικό και διαχρονικό έργο ξεκινάει στο θεατρικό σανίδι σε μία υπερπαραγωγή για μικρούς και μεγάλους.

Ένα οικολογικό παραμύθι που αγαπήθηκε πολύ από το παιδικό κοινό μέσα από την ομότιτλη σειρά βιβλίων των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ παίρνει σάρκα και οστά στο θέατρο Παλλάς από το Νοέμβριο. Πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα για όλη την οικογένεια.

Μια παράσταση που μιλάει για τη δύναμη της αγάπης και το πόσο σημαντικό είναι να την μοιράζεις απλόχερα όπου μπορείς παρουσιάζεται στην παιδική σκηνή του θεάτρου Φούρνος.

Όταν μου ήρθε πρώτη φορα mail με την παιδική παράσταση στα αγγλικά, σκέφτηκα «υπάρχει τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα;;». Δεν το είχα ξανακούσει και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, για αυτό και αμέσως έσπευσα να κλείσω θέσεις.

Το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων δόθηκε στην ταινία του Spiderman, η οποία σε μια σειρά από συμβολισμούς αποδεικνύει πως πίσω από την μάσκα ενός από τους πιο δυνατούς σουπερήρωες μπορεί να είναι ο καθένας από εμάς!

Το αγγλικό θέατρο είναι μια εκπαιδευτική εμπειρία για τα παιδιά, τα οποία πλέον έρχονται σε επαφή με την αγγλική γλώσσα από πολύ μικρές ηλικίες. "Ο Τζακ και η Φασολιά" παρουσιάζονται θεατρικά στα αγγλικά στο θέατρο Altera.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας “Κοινωνικής Δικαιοσύνης” το θέατρο Χυτήριο διοργανώνει μια ειδική θεατρική βραδιά με στόχο την εκδήλωση αγάπης, προσφοράς και καταπολέμησης στίγματος κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Σε μια ξεχωριστή παράσταση ετοιμάζεται να υποδεχτεί το κοινό η θεατρική ομάδα «ΧΙΛΙΟΔΕΝΤΡΙ», γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων.


Περισσότερα Αρθρα