Εκπαίδευση

ΑρχικήΕκπαίδευση

Όταν έκλεισαν τα σχολεία, χωρίς καμία εικόνα για το πώς θα μπορούσε όλο αυτό να γίνει συνήθεια, ομολογώ πως δεν αξιολόγησα καθόλου το ότι η εκπαίδευση των παιδιών μας θα μπορούσε όντως να μπει σε μια διαδικασία να γίνεται σταθερά από το σπίτι. Τώρα π

Σήμερα που ξεκίνησαν τα σχολεία, όλοι οι γονείς μπορούμε να πούμε και να συζητήσουμε πολλά. Καλό όμως είναι, να συγκεφαλαιώνουμε τα νοήματα των σκέψεων μας όσο πιο ουσιαστικά μπορούμε.

Σε λίγες μέρες ξεκινάει ο μεγάλος μου γιος την Πρώτη Δημοτικού και εγώ για πρώτη φορά στη ζωή μου ξεκινάω συγκινημένη ένα ταξίδι που είμαι σίγουρη ότι θα με συγκινήσει πολλές ακόμη φορές.

Πριν λίγες μέρες ήταν η γιορτή αποφοίτησης του μεγάλου μου γιου από το Νηπιαγωγείο. Το πρώτο του χαρτί ολοκλήρωσης ενός κύκλου σπουδών βρίσκεται στα χέρια του. Εκείνος, περήφανος και εγώ απόλυτα συγκινημένη σε μια μέρα που δεν θα ξεχάσω στη ζωή μου.

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιείται από μια πιστοποιημένη Σύμβουλο Σταδιοδρομίας. Ποιος θα είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός του παιδιού μας και με ποιο κριτήριο θα πρέπει να κινηθούμε;

Ένας Κενυάτης ανακηρύχτηκε καλύτερος δάσκαλος του κόσμου, συγκινώντας τόσο με την δράση του, όσο και με την στάση του έναν ολόκληρο κόσμο.

Επιστημονικά εργαστήρια STEM διοργανώνει το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, σε συνεργασία με τον οργανισμό STEM, με στόχο τα παιδιά να αποκτήσουν βιωματική γνώση της σχολικής ύλης.

Για εσάς, τι συμβολίζουν οι πρώτες τους λεξούλες; Για μένα συμβολίζουν τον δρόμο που θα οδηγήσει τα παιδιά μου να κατακτήσουν κάθε μικρό ή μεγάλο στόχο θέσουν.

Η Τάνια Χριστοδουλίδου έχει βραβευτεί δύο φορές για τη δράση της κατά του bullying και μοιράζεται με το Genius Mom τις απόψεις της και τους προβληματισμούς της.


Περισσότερα Αρθρα