Θέατρο & Ταινίες

ΑρχικήΘέατρο & Ταινίες

Δύο παραγωγές ετοιμάζει και πάλι για την φετινή θεατρική σεζόν η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της. Δύο παραγωγές που ψήφισαν και πάλι τα ίδια τα παιδιά την προηγούμενη χρονιά. Πρόκειται για την Αργοναυτική Εκστρατεία και το Βαλς με τα Παραμύθια. Και στις δύο παραγωγές το κείμενο υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη, ενώ στην ...(Περισσότερα)

Μια παράσταση με ζωντανή μουσική, διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι και πολύ κέφι, από τη Θεατρική Ομάδα Μικρός Νότος έρχεται να γεμίσει με ενδιαφέρον τις θεατρικές μας εξόδους. Η έμπνευση δόθηκε από τέσσερις μύθους του Αισώπου, με κεντρικό άξονα τη φιλία. «Οι δύο φίλοι και η αρκούδα», «Ο ψεύτης βοσκός», «Η αλεπού κα...(Περισσότερα)

Μια παράσταση για πολύ μικρά παιδάκια, από 2,5 έως 5,5 ετών που αφηγείται την ιστορία μιας μικρής κάμπιας που τη λένε Λούδα και ήθελε να γίνει πεταλούδα και να πετάξει. Όταν όμως παρά τις προσπάθειες και τις προπονήσεις δεν τα καταφέρνει, ανακαλύπτει πως οι καλές μας πράξεις και τα όνειρά μας είναι αυτά που μας ανοίγουν τα φτερά κα...(Περισσότερα)

Για 4η χρονιά η αγαπημένη ηρωίδα των παραμυθιών, Χιονάτη, έρχεται στο θέατρο Εξ Αρχής για να ταξιδέψει τα παιδιά σε έναν κόσμο όπου τα ιδανικά δοκιμάζονται αλλά τελικά πάντα τα καταφέρνουν να νικήσουν. Η πίστη, η ελπίδα, η αγάπη και η αποφασιστικότητα είναι αξίες που πρέπει να δίνονται και να διδάσκονται στα παιδιά, ως μηνύ...(Περισσότερα)

Μια κωμική και διαδραστική παράσταση παρουσιάζεται με πολύ κέφι και φαντασία στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον. Πρόκειται για τον Μαθητευόμενο Μάγο, που είναι στην ουσία ακριβώς αυτό, ένας μάγος που με ένα τρομερό ξόρκι εξαφάνισε κατά λάθος όλα τα παιχνίδια και τα γλυκά του κόσμου και πρέπει να μάθει από την αρχή και σωστά πώς να γίνε...(Περισσότερα)

Ένα κουκλοθεατρικό μιούζικαλ για πολύ μικρά παιδιά (2,5 – 5,5 ετών) παρουσιάζεται για 10η σεζόν στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων. Βασισμένο στο πολύ γνωστό παραμύθι των αδερφών Γκριμ, η παράσταση αφηγείται την ιστορία του Κακού Λύκου που ζει μόνος με όνειρο να έχει έστω ένα φίλο, αλλά και την ιστορία των Εφτά Κατσικιών που λατρεύουν τη ...(Περισσότερα)

Για δεύτερη χρονιά ανεβαίνει στο θέατρο Εξ’ αρχής το κλασικό και διαχρονικό παραμύθι του Σαρλ Περό «Ο Κοντορεβυθούλης», από την παιδική Σκηνή Ελένης Τσακάλου. Κεντρικό μήνυμα της παράστασης είναι ότι η φιλία, η συνεργασία, η πίστη, το θάρρος, η θέληση μας κάνουν να ξεπερνάμε όλα τα εμπόδια και να είμαστε αισιόδοξοι κα...(Περισσότερα)

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τις πιο όμορφες ιστορίες στον κόσμο. Ένα μαγικό ταξίδι, με το Μικρό Πρίγκιπα, στον κόσμο της εμπιστοσύνης, της χαράς και της ευτυχίας, με στόχο την ανακάλυψη της ουσίας της ζωής. Μια αναπόληση στις αθώες αρχικές μας απόψεις για τον κόσμο γύρω μας, για τους ανθρώπους και τα πράγματα. Μια παράσταση π...(Περισσότερα)

Για 6η συνεχή χρονιά, ένα κλασικό και πολύ αγαπημένο έργο, η Κοκκινοσκουφίτσα, ανεβαίνει στο θέατρο Εξ Αρχής. Σε ένα πολύ όμορφο χωριό η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα, αγνοώντας τις συμβουλές των γονιών της να μη σταματήσει στο δάσος και να πάει το φαγητό στη γιαγιά της, μπλέκεται σε περιπέτειες με τον κακό λύκο. Θα τα καταφέρει η Κο...(Περισσότερα)


Περισσότερα Αρθρα